středa 18. března 2009

Mňága nikoliv bramborová - Musilka, úterý 17. března 2009

Hudební skupina MŇÁGA A ŽĎORP, zahrála v uterý 17. 3. 2009 na Musilce.

Několik stovek lidí se přišlo bavit a tančit, každý, jak měl chuť. A myslím, že nikdo z vás se nebude divit, když napíšu, že rozhýbali celý sál. Ať už se člověk jen vlnil, tančil či skákal v rytmu pohodové hudby.U vstupu se prodávaly CD, knihy, plakáty a tak si každý fanoušek mohl přijít na své. Ovšem. co by to bylo za fanoušky, když by neměli všechna jejich alba doma.

Byl jsem překvapen, kdo všechno poslouchá MŇÁGU A ŽĎORP. Na první pohled kapela, která zaujme mladé publikum, ovšem není tomu tak docela. Zahlédl jsem zde i několik lidí kolem 50-ti let a ti rozhodně na dechovku nepřišli.

Písnička střídala písničku a čas rychle plynul. A tak se dostalo na přídavky. Fanoušci a fanynky nechtěli kapelu pustit domů a tak se není čemu divit, že kapela s přídavky nastoupila na pódium několikrát. Ovšem ve 21:45 už to byla opravdu poslední písnička, kterou zahráli a všichni se začali pomalu vydávat deštivou ulicí k domovům. Snad by stálo za to se zeptat, kde se sejdeme příště - Praha, Berlín, Varšava?.......bůh ví co zůstává..... Svět je stejně jenom Hodinový hotel.Posloucháte Mňágu a Žďorp? Kolik máte jejich alb? Byli jste na Musilce? Jakou máte od Mňágy nejraději písničku? A to nejdůležitější nakonec - víte, co vůbec Mńága a Ždorp znamená? Zkuste si tipnout svým komentářem.

Čekmejd, žádný šmejd! - Dům pánů z Lipé, březen 2009

CZECH MADE - Výstava komiksů o práci cizinců. Přesně tak zní oficiální název projektu, který formou komiksů nahlíží do životů různých lidí, jenž se k nám přistěhovali za účelem práce. Nad některými zůstává rozum stát, nad některými se člověk zasměje. Ovšem ze všeho nejhorší na těchto komiksech je, že je napsal sám život. Komiksovou podobu jejich životu vytvořili prvotřídní i začínající komiksoví kreslíři. Výstava určitě stojí za shlédnutí a kdo jste ji ještě neviděl, myslím, že je právě teď čas vyrazit do Domu pánů z Lipé. Výstava totiž končí už 31. března.

Čtete komiksy? Pamatujete si například komiksové příběhy Rychlých šípů? A co třeba Otazníky detektiva Štiky kdysi v Ohníčku nebo příběhy party Čtyřlístku? Komentujte a povězte nám to.