středa 11. března 2009

Jarní floristika - Dělňák v Líšni, úterý 10. března 2009

Kam jen oko dohlédlo, samé kytky. Tak by se dal shrnout Floristický seminář, který probíhal celé úterý 10. března na Dělňáku v Líšni. Pořádal jej Bohuslav Rabušic za spoluúčasti firmy Vonekl s.r.o. Seminář sice nebyl přístupný veřejnosti, ale my jsme byli přesto u toho, když ženy z různých květinářství a koutů země aranžovaly svatební kytice. A že se jim dařilo! Vše probíhalo na třech místech v Dělňáku. Celkem se zde sešlo na 60 účastnic a dokonce jsem zde zahlédl i jednoho muže. Květin bylo všude moc.

Většinu z nich jsem ani neznal, hold nejsem flétista, ale dámy evidentně věděly, co s čím použít, aby to vypadalo elegantně a vkusně. Dozvěděl jsem se, že i nadále zde budou probíhat floristické semináře. Tak snad se nám zadaří se sem opět dostat a napsat vám, jaké to bylo a co se tu dělo.












Je možné, že další akce již bude přístupná i pro veřejnost, ovšem…. Kdo ví….















Jaká květina je podle vás nejkrásnější? Dostáváte nebo dáváte rádi květiny? Jakou kytici jste měli na svatbě nebo jakou kytici byste chtěli mít? Dáváte přednost lučnímu kvítí či vznešeným květinám? Připojte svůj komentář.