neděle 1. února 2009

Novinky na BrNovinkách

Postupně, jak se BrNovinky utvářejí a zrajou, přicházejí stále nové a nové nápady. A tak se, milí čtenáři, můžete těšit na nové pravidelné rubriky. Již brzy zde najdete první vydání seriálu o nekuřáckých restauracích v Brně, protože jistě ne všichni milujete, když přijdete "ovoněni" domů z posezení s děckama. Další nová rubrika vám bude postupně představovat různá relaxační místa v Brně, lehce nahlédneme i do jejich historie a hlavně současnosti.
Od jedné slečny se mně podařilo získat kolekci starých fotografií ze štatlu a rád jsem se přiklonil k jejímu nápadu, že by bylo dobré ta místa vyfotografovat znovu. Asi to vždy nepůjde, protože tam, kde kdysi fotograf stál, již stát nelze, pouze opodál:-) No, uvidíme. Jo a málem bych zapomněl. Nakonec jedna perlička. Jeden známý vodník/šašek/imitátor/loutkoherec, když jsme spolu byli tudle na škopku, přislíbil, že obohatí BrNovinky svojí pravidelnou snůškou krátkých příběhů a povídek. Ale, abyste to neměli tak jednoduché a jelikož je to také mistrný znalec hantecu, číst si budete právě v této brněnské hantýrce. Tak hezky trénujte. Tož ba, savana hokna a držte palce;-) Marián K.

Pozor na kapsáře! - Štatl, neděle 1. 2. 2009

V neděli, brouzdaje si štatlem a komponujíce nové věci, byl jsem účastníkem jedné příhody. U schodů pod Josefskou jsem zaslechl jakýsi hukot, když se náhle vynořil jeden utíkající cikánek. A za ním druhý, který křičel: "vezmeme to tudyma!". Když mě míjeli na schodech, nahoře se objevil další spěchající kluk, který zjevně k těm dvěma nepatřil. Prosvištěl okolo mě a na ty dva volal: "aspoň tu kartičku od pojišťovny mně vraťte!". Tehdy mně došlo, že se jedná o krádež. Hrozně mě mrzelo, že jsem toho třetího kluka nespatřil dříve. Stačilo, kdyby byl o malinko rychlejší a býval bych mohl alespoň jednoho ze zlodějů zastavit. Škoda. Než jsem mu mohl nějak pomoci, byli dávno pryč všichni tři.

A jelikož jsem nebyl dostatečně důvtipný a nenapadlo mě dostatečně včas, oč tam jde, apeluji alespoň na vás čtenáři. Buďte ostražití ke svým věcem a dávejte si pozor na to, kdo se okolo vás pohybuje! A pokud někdy spatříte rychle utíkající malé kluky, zvlášť ty, kteří zrovna nepatří k těm, jenž by byli bez problému přizpůsobiví společnosti, pomyslete na to, že se může jednat o něco nekalého a ne pouze o dětskou hru.

Bohužel, já to nestihl, ale tento příspěvek možná pomůže ostatním. Marián K.