pondělí 26. ledna 2009

Měsíc je oválný! Kiribati, Cookovy ostrovy, Brno, pondělí 26. 1. 2009

Ano, čtete správně! I mě samotného tato informace hodně překvapila. Měsíc se splácnul. Prvně byl tento jen viděn nedávno kdesi na Kiribati v Tichém oceánu. Vědci zatím přesně nevědí, proč se tak děje a původně si mysleli, že se jedná o optický klam způsobený vlněním vzduchu. Ze zřejmého omylu je ale vyvedla zpráva, kdy se po zveřejnění fotografie z Kiribati ozval i někdo z místa na tisíce mil vzdáleného, z Cookových ostrovů. I on tento jev spatřil a vyfotografoval. Povedlo se mně tyto informace získat kdesi od australských bloggerů, do oficiálních médií se postupně teprve dostávají. Poté, kdy se na veřejnost dostala i druhá zpráva, postupně začaly přicházet fotografie a videozáznamy z celého světa a dokonce i z Brna. To je ostatně důvod, proč je tento příspěvek na BrNovinkách publikován. Zatím se mně nepodařilo získat brněnský záznam, ale jakmile se to povede, zveřejním jej také.
Jako by nestačilo, že tají ledovce, narůstá počet tornád, vichřic, zemětřesení, dokonce už i ten Měsíc je občas šišatý. Nadále budu tuto toto téma sledovat a přinášet vám nové zprávy, které se mně podaří z celého světa získat.
Povedlo se vám také v Brně zahlédnout splácnutý Měsíc? Kde jste zrovna byli a co na to říkáte? Proč si myslíte, že byl placatý a už zase není? Připojte svůj komentář.