úterý 9. února 2010

Hokejisté brněnské Komety rozdrtili mladoboleslavské v Rondu 4:1. Branky stříleli v první třetině Petr Hubáček, ve druhé Radim Bičánek a Ctirad Ovčačík a závěrečnou v poslední třetině Mladé Boleslavi vsadil Tomáš Divíšek. Za Mladou Boleslav vstřelil Kometě gól ve druhé třetině Daniel Boháč. Brněnští ze 7200 diváků opouštějí rozjásání Rondo a těší se na další domácí utkání 5. 3. s Karl. Vary.
Vítězkou 15. ročníku výškařské soutěže Brněnská laťka se stala se svými pokořenými 198 centimetry Španělka Ruth Biethia. Stříbro získala Kanaďanka Nicole Forrester se 192 cm, třetí skončila se stejnou výškou Češka Iva Straková. V mužské kategorii zvítězil Rus Aleksey Dmitrik, když zdolal 231 cm. Druhý skončil český bronzový olympionik Jaroslav Bába s 228 cm. BrNovinky přinesou více.
Projekt lanové dráhy na hrad Špilberk se opět přiblížil ke své realizaci. Rada města Brna totiž dnes 9. února 2010 schválila zpracování koncesního projektu „Lanová dráha na hrad Špilberk“, což je nezbytná podmínka pro realizaci PPP projektu. BrNovinky postupně přinesou více informací.
Za hodinu a pár minut začíná v hale Vodova v Brně 15.ročník mezinárodních závodů ve skoku vysokém s hudebním doprovodem. Jako první účast na Brněnské laťce ALFA HELICOPTER potvrdil řediteli závodu Ctiboru Nezdařilovi na společném soustředění v Jížní Africe Jarda Bába. Soutěžit bude i stříbrný z halového mistrovství Evropy a loňský vítěz Brněnské laťky Aleksey Dmitrik z Ruska.