pondělí 23. února 2009

Taneček s mičudkou - Dělnický dům v Líšni, pátek 20. února 2009

Jako každoročně i letos proběhl ples fotbalistů SK Líšeň na Dělňáku v Líšni. Sešlo se zde na 250 lidí, kteří popíjeli, tančili, sledovali fotbalové záznamy na video projekci a shlédli výstavu fotografií SK Líšeň, kterou pro ně připravili fotbalisti za podpory Kulturního Centra Líšeň. Bohatá tombola byla k vidění až do půlnoci, kdy proběhlo její slosování a tak jste si mohli odnést domů od drobností a reklamních předmětů až po titanové nádobí či rychlovarné konvice.
K poslechu hrála kapela Kessler Band a celým plesem provázel Zdeněk Svoboda, který sklidil obrovský úspěch u všech zúčastněných.
Kapela hrála k poslechu, ale hlavně i k tanci a snad největší úspěch měla mazurka, které se zůčastnilo několik desítek párů a tanečníci se velice dobře bavili.
Mezi návštěvníky jsem zahlédl i osobnosti, které k tomuto plesu nezbytně patří a to například starosta městské části Líšeň pan magistr Janištin a mnohé další.
V předsálí, kde byl bar a kuřárna, byla také výstava fotbalového klubu SK Líšeň, který v roce 2007 porazil prvoligový klub SK Slavia Praha 4:3.
Jak již bývá tradicí na těchto plesech, i zde byl výběr alkoholických i nealkoholických nápojů. Já jsem si oblíbil bílé víno Veltlínské Zelené, pozdní sběr, ročník 2003, který, jak jsem si všiml, byl na několika stolech jedním z nejoblíbenějších.
Celý ples probíhal od 20-ti hodin až do brzkého rána. Poslední účastníci odcházeli kolem čtvrté hodiny, k nimž jsem se připojil i já, abych byl čilý na další ples, který byl v plánu již den následující. Na sobotu připadl ples Zastupitelů MČ Brno - Líšeň.
Chodíte rádi na plesy? Jaký máte v oblibě a kde? Jaký tanec se vám zamlouvá nejvíce či nejméně? Připojte svůj komentář.