úterý 3. února 2009

Pečivo, na které se nepeče - Špalek, sobota 7. 2. 2009

Máte chuť na něco dobrého? Ochutnejte výborné koláčky a buchtičky ve Velkém Špalíčku již tuto sobotu 7. února. Spolek okolo Markéty Přibylové pro vás opět připravil tradiční Pečení pro děti v Brně. Nyní svoji účast přislíbila designérka Liběna Rochová. Výtěžek z únorového pečení bude věnován Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek. Přijďte se podívat a zároveň můžete podpořit a svým dobrovolným příspěvkem (dostanete za něj výborné pečivo!) pomoci dětem, které bohužel neměly takové štěstí.. Marián K.

Husovické koulení - Kuželna Dukelská, sobota 31. 1. 2009

Hrajete bowlas? Tak to nic není, tohle je větší mazec! V kuželně na Dukelské jsem pro vás omrknul utkání I. ligy v kuželkách mezi Husovicemi a Luhačovicemi.
Budova Sokola v Husovicích vypadá lákavě. Kuželna je umístěna až vzadu na dvoře.
Koule se musí blyštět stejně jako dráha. Poté, co hráč odehraje svoji hru, počítač vše vyhodnotí a rozhodčí posbírá lístky s výsledky.

Důležité je nepřešlápnout. Kompjútr hned jinak nemilosrdně zakváká.

Fanoušků sic nebylo mnoho, ale atmosféra mně připomínala rachot na fotbalovém stadionu. Nechyběl ani buben, řehtačky a další tvořiče hluku.



Pro prvoligové týmy jsou dresy samozřejmostí.
Víte, že kuželky mají svá jména? Např. pravá přední dáma, král, levý sedlák, atd. Smetáky na leštění drah čekají, až jim začne směna.
Hrajete kuželky nebo raději bowling? Neznáte rozdíl? Vložte svůj komentář a třeba na něj odpoví přímo nějaký profík.