pondělí 23. března 2009

BrNo96 - I. část hotova, 24 hodin za mnou

Je sobota 12:43 a já jsem právě uzavřel jarní I. část projektu BrNo96 a to opět tam, kde jsem s klaunem Roko projekt pokřtil, tedy na roli u hodin. Mám za sebou 24-hodinový nonstop fotomaratón, během kterého jsem navštívil 24 různých míst v Brně a lehce je zdokumentoval. Ne vždy bylo jednoduché vyjednat si přístup na místa, kam se veřejnost dostane jen těžko a navíc tam fotografovat. Leckdy jsem musel dokumentaci jednoho místa vyjednávat přes mnoho lidí, než se povedlo získat povolení. Několik míst jsem doladil až poté, kdy už jsem byl v terénu. Ale nakonec se vše podařilo a tak vám můžu postupně přinést 24 fotoreportů včetně doplňujících textů z průběhu prvního jarního dne, hodinu po hodině. Jelikož některé textace podléhají nutnosti autorizace, počítám, že vše bude komplet zpracováno během následujícího týdne. Tak sledujte BrNovinky.

Na závěr bych rád poděkoval všem, kteří mě nějakým způsobem podpořili a pomohli, ať již umožnili nahlédnout do těch svých pár minut života nebo byli nápomocni jinak. Tedy díky klaunovi Roko za spoluúčast při křtu, Barbulíkovi za nahlédnutí do nákupního košíku, Nicolasovi a ESOvi za zajištění logistiky během nočních hodin, poskytnutí Macu včetně mobilního připojení a možnost dokumentace hledání cache, Lukymu a Lence O. za pózy v Kohoutkách (ten pokec v klidu určitě příště už vyjde;-).

Další poděkování patří těm, kteří fotografování umožnili, uvedu je tedy jmenovitě:
Klaun Roko, Balóny Kubíček, Tomáš Lachman a sportovní zpravodajství České televize, Ústřední knihovna Jiřího Mahena, prodejce Nového Prostoru Alex, Sportovní hala v Bohunicích, Hvězdárna a planetárium na Kraví hoře, Hudební klub Stará Pekárna, Seřazovací nádraží Maloměřice, Nonstop pekárna SvojSvoj, Mňam Mňam kebap pod Zelňákem, Ivánek Dosi z Hotelu a kolejí Komárov, Koronární jednotka Fakultní nemocnice u svaté Anny, Vozovna Pisárky, Krajské operační středisko na Lidické, Grand Hotel Brno, Prádelna Arbela, IKC a biskupství Petrov, Zoologická zahrada Brno, bruslaři na stezce podél Svratky, Prodejce ovčích sýrů na Mendláku.

I. část projektu BrNo96 je za mnou, bylo to náročné, ale fajn. Hodinku po ukončení projektu jsem pokračoval společně se Símou dál na jih směr Velké Pavlovice na Festival otevřených sklepů, ze kterého zde také časem naleznete reportáž.
Marián K.