čtvrtek 9. dubna 2009

Čarování se blíží - Riviéra, 30. dubna 2009

Tajemné datum se rychle blíží a proto se rovněž také blíží další Čarodějáles.

Rok od prvního vydání "obzvláště vypečeného festivalu" ČARODĚJÁLES uběhl neskutečně rychle. Zdá se to jako včera, kdy uklízecí četa odvážela metráky odpadků a sestřihával se klip z hodin dokumentujícího materiálu. Během toho roku přibyl v Brně jeden skvělý klub - METRO MUSIC BAR
- a v něm už v lednu proběhla první předzvěst druhého ročníku - 1. soutěžní koncert METREM NA ČARODĚJÁLES. V této soutěži pro nové kapely šlo o to, jak z názvu vyplývá, zahrát si na festivalu. A to se poštěstí celkovým vítězům, o kterých se rozhodlo ve finále 2. dubna.

Během toho roku ale hlavně pořadatelé pracovali na tom, aby byla první repríza ještě vyvedenější než premiéra. Letos pořadatelé vyřešili ne úplně ideální podmínky v minulém roce početnějšími osvěžovacími i ulevovacími zařízeními. Areál bude asi o polovinu zvětšen a to i díky terénním úpravám, které na Riviéře proběhly. Dvě pódia, která se budou s produkcí střídat, což se velmi osvědčilo, budou větší a budou dál od sebe. Jako bonus by navíc měla přibýt třetí stage, tedy dj stan s koktejl barem. Podstatné však je, že program "zmezinárodněl", jak si pořadatelé vloni sami slíbili a celkově je opět line up skvěle našlapaný.

Hlavní hvězdou čili headlinerem ČARODĚJÁLESU 2009 bude znovuobnovená německá rocková kometa devadesátých let GUANO APES, která plnila haly a festivaly po celé Evropě a je mimo jiné autorem megahitu a "snowboarďácké hymny" Lords Of The Boards. Nyní navazuje s novým zpěvákem a novým albem ambiciózně na své obrovské úspěchy pod názvem iO. Vítaným okysličením bude určitě set italských melodických punkrockerů KILLJOY, i hvězdy z české a slovenské scény, které nikde jinde v Brně a okolí v nejbližší době neuvidíte. Více naleznete v sekci program přímo na webu Čarodějálesu.

/částečně převzato z webu pořadatele/


Chystáte se letos na tuto nevšední akci dorazit? Jak vám vyhovuje složení kapel? Byli jste na Čarodějálesu i minulý rok? Můžete připojit svůj komentář.