sobota 3. ledna 2009

Koláček nebo buchtičku? - Velký Špalíček, sobota 3. 1. 2009

Ve Špalku proběhla další akce pod vedením Markéty Přibylové. Pečení pro děti v Brně je veřejná sbírka konaná pod záštitou Českého výboru pro UNICEF formou prodeje pekařských a cukrářských výrobků za dobrovolnou cenu, přičemž výtěžek z prodeje je vždy věnován na podporu předem určeného programu, ale také na pomoc dětem, které se ocitly v krizové situaci z důvodu přírodní nebo válečné katastrofy.Pečení pro děti probíhá tak, že pekaři a pekárny, dobrovolní spolupracovníci a známé osobnosti, pod jejichž patronací se vždy akce konají, upečou nějaké sladké či slané pečivo (koblihy, koláče, záviny, perníčky, preclíky apod.) a kolemjdoucí si je mohou "koupit" za libovolný příspěvek, vhozený do kasičky.
Pečení se známé osobnosti přímo zúčastňují. V minulosti přišli například paní J. Jirásková, I. Hüttnerová, P. Vacek, Z. Adamovská, D. Patrasová, L. Zedníčková, A. a D. Gondíkovi, E. Balzerová, J. Štěpánková, M. Menšíková, M. Dvorská, P. Rychlý, B. Hrzánová, B. Srncová, Y. Blanarovičová, L. Havelková, P. Novotný, Z. Jandová, P. Černocká, J. Molavcová, M. a T. Elefteriadu, L. Klausová, Jana Brejchová, Ivana Chýlková, Bára Štěpánová, Martin Mejstřík, Josef Klíma, Liběna Rochová a řada dalších.
Prosincový výtěžek - 17 463 Kč - putoval na potřebné pro děti - konkrétně na dlouhodobý program Unicef Dobrý start do života.
Protože působím rovněž také jako dobrovolný fotograf unicef, můžete shlédnout fotografie z dalších akcí přímo na mých webových stranách. Více o činnostech unicef naleznete zde.
Další pečení pro děti v Brně se uskuteční v sobotu 7. února opět ve Velkém Špalíčku. Přijďte se podívat, ochutnat a podpořit. Setkali jste se s činností unicef v ČR nebo jinde ve světě? Nebo vás něco zajímá? Přiložte svůj komentář.