úterý 30. prosince 2008

Lehký tuning - nové BrNovinky startují právě teď

Vážení čtenáři, nejprve vám všem přeji vše nejlepší do nového roku, ať je vše podle vašich představ. Vánoční svátky jsou již za námi a proto bych vás rád seznámil s pár novinkami a změnami, týkajícími se BrNovinek. Dlouho jsem bádal nad tím, jak je pro vás udělat zajímavější a po průzkumu vašich názorů a názorů čtenářů TurNovinek, které jsou starším sourozencem BrNovinek a po pečlivém studiu blogosféry (komunita tvůrců a čtenářů blogů), přistupuji novým rokem k pár změnám, které jistě uvítáte.

Někteří jste si jistě všimli, že BrNovinky, stejně jako TurNovinky, hostují na službě Blogger a Blogspot od společnosti Google. Abyste si nemuseli pamatovat složitou webovou adresu, zřídil jsem doménu II. řádu - BrNovinky.cz, která je přesměrována právě na onu službu od Google. Díky tomu je to pro vás pohodlné a stačí jen do řádku prohlížeče cvaknout www.BrNovinky.cz a už to frčí. Proč vás tímto zatěžuji? Tyto informace vás měly navést k tomu, že BrNovinky jsou vlastně blogem se všemi jeho výhodami, které zatím nebyly využívány. V některých z dalších příspěvků je postupně všechny odprezentuji. Abych to celé shrnul, zde jsou ty změny a novinky:

1) Jistě jste si všimli, že BrNovinky již netvořím pouze sám, ale přibral jsem do týmu další členy, které vám postupně představím. Díky tomu budeme moci pracovat pružněji a přinášet vám více informací z Brna a o životě v něm. Tímto děkuji spolutvůrcům za pomoc a přeji hlavně dobré světlo při tvorbě!
2) Protože se jedná o blog, hezky začneme blogovat. Ale ne moc, aby vás to neobtěžovalo, jen tak lehce. Některým z vás čtenářů totiž samotné fotografie nestačí a proto vám je hezky okomentujeme. Dozvíte se tak více informací najednou.
3) Zatímco má kolegyně a dva kolegové budou asi více dokumentovat a fotografovat, já budu myslet i na ty, kteří nejsou přímo z Brna a neorientují se v něm tolik, jak by chtěli. Možná jste již vypátrali, že ani je nepocházím z Brna, ale zalíbilo se mně v něm natolik, že jsem otevřel v Brně hned několik projektů a také tyto(k) :-) BrNovinky. A protože stále objevuji nové a nové věci, budu vám je hezky podávat formou BrNovinek jako na talíři. Často totiž zjišťuji, že ačkoliv nejsem čistokrevný Brňan či Brňák, vím věci, které někteří lidé z Brna ani netuší.
4) Budu se vás snažit také zapojit do hry. Velice uvítám, když budete příspěvky komentovat, diskutovat o nich, doplňovat je, sdělovat svůj názor. Určitě to bude velikým přínosem všem jejich čtenářům a divákům.
5) V přípravě jsou další překvapení, která mají zatím čas. Sledujte proto pravidelně BrNovinky.

Tak, to by bylo asi zatím vše, vzhůru do práce, držte nám palce, jedemeeee!
Budiž vám BrNovinky Brno příjemné.

Marián K.