středa 21. ledna 2009

GO do světa go! - BVV, sobota 17. 1. 2009

Jaro se nám rychle blíží a s ním i cestovatelská sezóna. Pro ty, kteří zatím nevědí, kam vyrazit za odpočinkem a novými zážitky, existují veletrhy cestovního ruchu, průmyslu, dovolených. Jedním z nich byl i veletrh GO a REGIONTOUR 2009 na brněnském výstavišti.
Ten začal, jak tomu již bývá, ve čtvrtek a pátek dny pro odborníky a v sobotu své brány otevřel široké veřejnosti. A že jí tam bylo požehnaně. Občas nebylo jednoduché se mezi davy prodrat. Svůj stánek zde měla i Agentura Dobrý den z Pelhřimova, která zde představila pár rekordních kousků ze své databáze. Některé jsou i světového významu.
Veletrhu vévodil model Karlštejna v měřítku 1:25, který tři modeláři za dva roky rozplácli na celých sto metrů čtverečných.
Hostesky ochotně návštěvníkům prezentovaly své nabídky. Moderní multimediální technologie dorazily i do Brna. Ti, kteří se osobního kontaktu možná báli, raději sáhli po dotykové obrazovce.
Ve venkovních prostorách bylo možné narazit na nevšední upoutávky.
Karlovarský kraj návštěvníkům představil svůj legendární léčivý nápoj Becherovka. Jedním z nejpovedenějších byl podle mého názoru exotikou vonící koutek Livingstone.




Na veletrhu ale nebyla slyšet jen moravština či čeština. Na své si tu přišli i španělsky mluvící cetovatelé a to například u stánku zvajícího k návštěvě Kuby. Pro daleké cestovatele tu své služby nabízel i sám ředitel společnosti China tours.
Agentura Dobrý den návštěvníkům představila i obrovskou čajovou konvici, v jejímž odrazu jste se mohli myšlenkami přenést do pražského obludária na Petříně.
Venku parkovaly obytné přívěsy a na požádání nebylo problém absolvovat krátkou projížďku.
V kongresovém centru bylo k vidění hned několik zajímavých fotografických výstav a svoji novou publikaci Past na rovníku zde představil velký cestovatel Miroslav Zikmund ze známé dvojice Zikmund-Hanzelka. V duchu těchto dvou cestovatelů se ostatně nesl i celý veletrh.
Rudolf Švaříček osobně zahajoval prezentace různých cestovatelů.
Tak takový byl veletrh GO a Regiontour mým pohledem. Samozřejmě se zde prezentovaly snad všechny známé cestovní kanceláře působící v naší republice.
Jak se vám líbil letošní ročník veletrhu? Kam se letos chystáte na dovolenou? Cestujete samostatně nebo s cestovní kanceláří? Připojte svůj komentář.