pondělí 16. února 2009

Šáteček nebo preclíček? - Velký Špalíček, sobota 7. února 2009

Únor bílý, pole sílí aneb také velkou pílí Špalek kvílí. První únorovou sobotu, jak je již zvykem, Velký Špalíček provoněly čerstvé dobroty od děvčat, která zde uspořádala další Pečení pro děti v Brně.
Celý Špalíček provoněly čerstvě napečené kousky a k mání byl i speciální koláč Liběny Rochové.Tentokrát se peklo pro Nadační fond dětské onkologie Krtek.
Patronát na pečením v únoru převzala Liběna Rochová - známá módní návrhářka. Jelikož Pečení pro děti v Brně nemá až tak dlouhou historii, stala se zároveň první celebritou, která tuto akci v Brně podpořila.
K mání byly voňavé kousky koláčků, buchtiček, taštiček, šátečků a mnoho dalších typů pečiva, jenž ochotně napekli ti, kteří Pečení podpořili. Buď přímo pekárna Ireks Enzyma nebo další dobrovolní pekaři.

Myslím, že by bylo dobré je alespoň zmínit. Dobroty pro tuto akci připravují: Lucůvka Tajsn Kanská, Taša Vrbová, Sylva Šiškeová-Nováková, Peťa Honeyvole Hejtmánková, Sylva Ficová, Anka Garčicová, mamča Kobosilová, Háňa Kovaříková, Efka Pupišiková, Peťka Bastlová, Jiří Budget Gillig, Jítenka Chmelová, Barča Kobosilová, Peťa a Danuška Matějovi, Věrka Obelczová, Léňa Pinďa a Michal Bedy Bednářovi, Alena Brázdová, Šárka Chmelová, Petra Karel Tučková, Pavla Spaja Spáčilová, Mara Sušil, Jarča Pavlasová, Jaňule Šikolová, Šárka Pavelková, Marťa Pavelková, Zdena Osuchová, Karel, Maka Přibylová, Káčule Kobosilová a další.
Nadační fond dětské onkologie Krtek, který únorové Pečení podpořilo, se svojí činností zaměřuje na podporu komplexní péče o onkologicky nemocné děti absolvující léčbu na Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice v Brně.
Pro lahodnou snídani či svačinku si přišli malí i velcí a všichni ochotně přihodili nějaký ten penízek.
Díky těm všem se podařilo pro nadační fond Krtek získat 13.279,- Kč. Díky všem, kteří tuto akci podpořili!

Jelikož i já osobně podporuji svojí činností aktivity unicef, který Pečení pro děti v Brně zastřešuje a před časem jsem se rád stal dobrovolným fotografem této organizace, pomáhající dětem k lepšímu životu, v březnu, pokud se vše povede, budete moci nejen ochutnat další dobroty, ale aktivně se také zapojit do dalšího projektu unicef - Panenka. BrNovinky vám včas přinesou více informací.
Byli jste se ve Velkém Špalíčku podívat? Zajímají vás takové akce? Chtěli byste více pomoci a nevíte jak? Připojte svůj komentář.