čtvrtek 22. ledna 2009

Dáme páku?! - Černá Pole, sobota 17. 1. 2009

Listujíc si tak kalendářem kultury, narazil jsem na zajímavou akci. Řekl jsem si, že to musím omrknout. Tak tradá směr Černá Pole, kde se v jedné kinokavárně konala mezinárodní soutěž v přetlačování rukou XII. Golem´s Hand.
Na pořádání akce se podílela ČAPR, tedy Česká asociace přetláčení rukou
Na to, že o tomto druhu sportu veřejnost moc neví, tu bylo celkem plno. Nejvíce místní sál zaplnili samotní závodníci - nejen z České republiky, ale i z mnoha jiných zemí.
Řádně namazat ručky magnesiem a když to přece jen sklouzne, tak rozhodčí použijí pásku a soupeři jsou k sobě doslova připoutáni.


Někdy se úplně nedaří, že ani rozhodčí se na to nemohou koukat.


Občas to vypadá, že se vypětím sil závodníci snad roztrhnou. Někteří tak páčili, až byli nohama kus nad zemí.Rozhodčí to brali opravdu vážně, pozice rukou musely být doladěny ve všech detailech. Trochu mě překvapilo, že rozhodčí mluvili anglicky. Asi je to ale na mezinárodní soutěži Armsportu běžné.
Tomuto neobvyklému sportu holdují i ženy. Na snímku je reprezentantka z Ruské federace (alespoň na sobě měla takový dres).
Pro ty nejlepší byly připraveny poháry.

Věděli jste, že se v "páce" pořádají i mistrovské mezinárodní turnaje? Zkoušeli jste někdy přetláčení rukou? Přihoďte svůj komentář.