středa 31. prosince 2008

Richardovo funění - Nový Lískovec, středa 31. 12. 2008

XXX. ročník silvestrovského běhu memoriál Richarda Plcha na Novém LískovciAC Moravská Slavia Brno uspořádala pod záštitou starostky městské části Brno - Nový Lískovec již 30. ročník silvestrovského běhu - memoriálu Richarda Plcha.
Tradiční závod startoval pod ulicí Plachty Šatny pro sportovce včetně občerstvovací a zahřívací stanice posloužil areál základní školy Svážná. První kategorie běžců - mladší přípravka do roku narození 1999 odstartovala v 9 hodin na trasu dlouhou 400 metrů. Postupně se na trasy různě dlouhé (750, 1500, 3500 metrů) vydala i starší přípravka, mladší a starší žactvo, ženy a dorost a rodiče s dětmi.Průběžně byly jednotlivé kategorie hodnoceny a byli vyhlašováni vítězové, kteří si odnesli kromě diplomů i věcné ceny.
V areálu ZŠ Svážná byl umístěn i "štáb".Nejzajímavější kategorií byl jistě Hlavní závod mužů a veteránů, který měl trasu dlouhou úctyhodných 7640 metrů.Současně, v 11 hodin, odstartovala za výstřelu startovací pistole i kategorie poslední - lidový běh, jenž musel ke svému cíli urazit 2120 metrů.

Některé týmy měly zajímavé dresy :-)Gratuluji všem zúčastněným, že tento jistě náročný závod ve zdraví přežili.
Podrobné výsledky naleznete zde.Fotografování této akce bylo pro mě jako pro fotografa dost náročné. Ta zima byla neskutečná, prsty mi modraly. Však to znáte, jak to fičí nahoře na Novém Lískovci! brrrr Ale jinak to byla moc fajnová akce, pořadatelé to zvládli skvěle.
Už jste se někdy silvestrovského běhu zúčastnili? Jak to bylo s vaším sportem poslední den v roce? Povězte ve svém komentáři.

Žádné komentáře: